Nieuws uit Welstaat

Iedereen uit Frederiksoord en omgeving doet mee aan Welstaat

Iedereen uit Frederiksoord en omgeving doet mee aan Welstaat

Naast professionele acteurs en musici, zijn er ook een heleboel mensen uit Frederiksoord en omgeving die op verschillende manieren deelnemen aan Welstaat. Zo wordt er een prachtig koor gevormd van ruim 100 zangers wat o.a. bestaat uit koorleden van Mannenkoor Vledder, De Liesterkrallen Havelte, Het Koor Van De Hoeve, DOOK Frederiksoord en Voices4U Havelte.

Daarnaast vormen leden van orkest VCE Westerveld en muziekvereniging Advendo Diever een speciaal projectorkest die voor de muzikale ondersteuning van de grande finale van de voorstelling gaan zorgen.

Ook doen jongeren van de opleiding voor jong talent tussen de 14 en 21 jaar van Garage TDI mee. Deze jongeren uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel bereiden zich binnen de opleiding Garage TDI Talent voor op een HBO Theateropleiding.

Bijzonder is ook onze samenwerking met Florialiacorso Frederiksoord. Er komt een heuse Welstaat corsowagen, ontworpen door scenograaf Vera Selhorst, waar Theaterkoor Disisit een prachtig lied uit de voorstelling zal laten horen. De corsokar zal ook een bijzondere rol krijgen in de voorstelling.

Meer weten over wie er allemaal meedoen of wil je zelf misschien meedoen/meehelpen? Neem dan een kijkje op de speciale deelnemerswebsite: welstaatbewoners.nl

Foto: Marjolein Rink

Meer Nieuws

Symbolisch ticket Welstaat onderstreept samenwerking

Symbolisch ticket Welstaat onderstreept samenwerking

Op vrijdag 20 april heeft hoofdrolspeler Bas Keijzer een levensgroot entreebewijs van Welstaat overhandigd aan Rikus Jager, burgemeester van Westerveld en Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe. Daarmee wordt het gezamenlijke doel van de voorstelling onderstreept: de versterking van maatschappelijke betrokkenheid door culturele projecten.
Viering 200 jaar Koloniën van Weldadigheid

Viering 200 jaar Koloniën van Weldadigheid

In 2018 is het precies 200 jaar geleden dat de eerste 7 Koloniën van Weldadigheid (5 in Nederland en 2 in België) door de Maatschappij van Weldadigheid werden opgericht.
We zijn LIVE! De website is gelanceerd.

Website Welstaat Live!

Op de speciale Welstaat-website komen de verschillende aspecten van de bijzondere voorstelling van Kameroperahuis in Frederiksoord aan bod. Op 20 april start hier bovendien de kaartverkoop.
Tip: Into Nature

Tip: Into Nature

Welstaat maakt samen met kunstbiënnale Into Nature deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.
Welstaat komt naar Frederiksoord

Welstaat komt naar Frederiksoord

Mooi nieuws! De provincie Drenthe heeft definitief bevestigd de subsidieaanvraag voor Welstaat te honoreren. De muziektheatervoorstelling Welstaat speelt in september 2018 in de bossen van Frederiksoord, de eerste Kolonie van Weldadigheid.