Nieuws uit Welstaat

Bas Keijzer en Heike Wisse vertolken hoofdrollen in Welstaat

Bas Keijzer en Heike Wisse vertolken hoofdrollen in Welstaat Bas Keijzer en Heike Wisse vertolken hoofdrollen in Welstaat

De cast van de muziektheatervoorstelling Welstaat is compleet. Eerder werd al Bas Keijzer als eerste hoofdrolspeler bekend gemaakt en actrice Heike Wisse gaat de andere hoofdrol vertolken.

Bas Keijzer speelde in diverse toneelproducties van het Nationale Toneel en Bos Theater Producties en in de musicals ‘War Horse’ en ‘Ciske de Rat’. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van de tv-series ‘Aaf’ en ‘Flikken Rotterdam’ en de films ‘Alles is Liefde’ en ‘Black Out’. Bas speelt in de voorstelling Joas, de investeerder die Welstaat heeft gekocht. Heike Wisse was al te zien bij het Nationale Toneel, het Zuidelijk Toneel en Theatercompagnie. Ze speelde verder rollen in tv-series als ‘Flikken Maastricht’ en ‘Shouf Shouf Habibi’ en in de film ‘Vreemd Bloed’. Heike speelt de rol van Hera, een van de clan-aanvoerders die terug wil naar de tijd dat de overleden Hannah de scepter zwaaide over Welstaat.

Bij de start van de voorstelling wordt het publiek verdeeld in groepen. Elke groep maakt deel uit van één van de drie clans, die allemaal een eigen idee hebben over de toekomst van Welstaat. Het publiek wordt door de acteurs meegenomen op een theatrale route langs verschillende (rijks)monumenten en wordt zo zelf onderdeel van de voorstelling op deze historische plek. Artistiek leider Karin Netten: “Alles komt geweldig samen in Welstaat: de plek, het verhaal, de muziek, het spel. Het is een feest om deze productie met al deze getalenteerde mensen samen te maken!”

Meer Nieuws

Busreis naar Welstaat vanuit Zwolle

Busreis naar Welstaat vanuit Zwolle

De Zwolse Theaters bieden een busreis aan naar Welstaat op zondag 23 september
Beschermd dorpsgezicht als theaterlocatie

Beschermd dorpsgezicht als theaterlocatie

Welstaat is een bijzondere mix tussen een theatrale wandeling en muziektheater-op-locatie. De wandeling leid je een aantal mooie locaties in Frederiksoord (beschermd dorpsgezicht sinds 2009).
Iedereen uit Frederiksoord en omgeving doet mee aan Welstaat

Iedereen uit Frederiksoord en omgeving doet mee aan Welstaat

Naast professionele acteurs en musici, zijn er ook een heleboel mensen uit Frederiksoord en omgeving die op verschillende manieren deelnemen aan Welstaat.
Symbolisch ticket Welstaat onderstreept samenwerking

Symbolisch ticket Welstaat onderstreept samenwerking

Op vrijdag 20 april heeft hoofdrolspeler Bas Keijzer een levensgroot entreebewijs van Welstaat overhandigd aan Rikus Jager, burgemeester van Westerveld en Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe. Daarmee wordt het gezamenlijke doel van de voorstelling onderstreept: de versterking van maatschappelijke betrokkenheid door culturele projecten.
Viering 200 jaar Koloniën van Weldadigheid

Viering 200 jaar Koloniën van Weldadigheid

In 2018 is het precies 200 jaar geleden dat de eerste 7 Koloniën van Weldadigheid (5 in Nederland en 2 in België) door de Maatschappij van Weldadigheid werden opgericht.
We zijn LIVE! De website is gelanceerd.

Website Welstaat Live!

Op de speciale Welstaat-website komen de verschillende aspecten van de bijzondere voorstelling van Kameroperahuis in Frederiksoord aan bod. Op 20 april start hier bovendien de kaartverkoop.
Tip: Into Nature

Tip: Into Nature

Welstaat maakt samen met kunstbiënnale Into Nature deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018.
Welstaat komt naar Frederiksoord

Welstaat komt naar Frederiksoord

Mooi nieuws! De provincie Drenthe heeft definitief bevestigd de subsidieaanvraag voor Welstaat te honoreren. De muziektheatervoorstelling Welstaat speelt in september 2018 in de bossen van Frederiksoord, de eerste Kolonie van Weldadigheid.